Kelenföldi Zöldségkör2013.06.18.

Bevásárlóközösség Kelenföldön

Van igény a biotermékekre a XI. kerületben is. Pár hete indult meg náluk a biozöldség egységdobozok rendelési lehetősége. A dobozokat 3 biogazdaság tölti meg hetente idényzöldségekkel: a zsámboki Nyitottkert (Matthew Hayes), a galgahévízi Gódor gazdaság és a babati tangazdaság. Átvétel szerda délutánonként Kelenföld Városközpontban.

További információk itt! vagy: Szécsi Ilona: +36-30-8978351

Gyakorlati lehetőség - Törökország2013.01.10.

ERASMUS ösztöndíjasok részére

Azok számára, akik elnyerték a külföldi szakmai gyakorlatra az Erasmus támogatott státuszt, de még nincs fogadóhelyük. Számukra az ösztöndíjat tudjuk biztosítani a gyakorlat idejére, amennyiben mielőbb megszerzik a fogadókészséget.

Részletek itt!

Álláslehetőség - az ÖMKI-nél2012.11.12.

Az ÖMKI álláshírdetése

Tudományos munkatárs – on-farm kutatási témákban és Kutatási szakreferens – ökológiai gyepgazdálkodás és szőlősorköz növényesítés témában hirdetett állást az ÖMKI. Jelentkezési határidő: 2012. november 20.

Részletek itt!

MEGHÍVÓ2012.08.28.

Bionap 2012. szeptember 9.

Szeretettel meghívjuk Önt és családját a Budapesti Corvinus Egyetem, Soroksár Önkormányzata és az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet INGYENES RENDEZVÉNYÉRE 2012. szeptember 9-én 9 órától.

Részletek itt!

Állás lehetőség - BETÖLTVE!2012. június 26.

Helyettesítő munkakör

Az Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék tanszéki mérnök álláshelyre keres helyettesítőt, 2012. augusztus 27-i belépéssel. Az alkalmazás feltétele kiemelkedő angol nyelvismeret legalább középfokú C típusú nyelvvizsgával, informatikai jártasság és az ökológiai gazdálkodás iránti elkötelezettség. Jelentkezést a ildiko.voros[kukac]uni-corvinus.hu címre várunk, önéletrajzzal és motivációs levéllel, Dr. Radics László egyetemi tanár, tanszékvezetőnek címezve.
A munkavégzés helye: BCE, KTK, Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék, Budapest, 1118, Villányi út 29-43 A jelentkezőnek az ökológiai gazdálkodással kapcsolatos kutatásokban, oktatásban kell részt vennie. Napi feladatának része a Tanszék aktuális pályázatiban való aktív részvétel, új pályázatok megírásában, adminisztrációjában való közreműködés. Ezekhez a feladatokhoz kapcsolódik magyar és idegen nyelvű levelezés is. Feladatának ellátásához az Word, Excel, Power Point programok felhasználói szintű ismerete, a Firefox böngésző és a Thunderbird levelező rendszer használata szükséges. Angolon kívül, egyéb idegen nyelv ismerete előnyt jelenthet.

Az ökogazdálkodás lehetőségei2012. február 27.

Cikk a Magyar Mezőgazdaság 2012/02/15-i számában

Mi az igazi ökotermelés, és mit profitálhatnak ebből a gazdák?

Teljes cikk itt!

Felsőfokú biokertész-képzés2012. január 20.

Cikk a Magyar Mezőgazdaság 2012/01/18-i számában

Biokertészek számára fejlesztett tananyagok a BCE Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszéktől már 2006. óta rendelkezésre állnak.

Teljes cikk itt!

Meghívó2011. december 10.

CerOrganic pályázat zárókonferencia

A CerOrganic Zárókonferencia célja a hogy a CerOrganic project eredményit népszerűsítse Magyarországon, és informálja az Ökológiai gazdálkodásban résztvevőket, valamint a felsőoktatásban tevékenykedőket az eddigi eredményekről és a hasznosítás lehetőségeiről.

Részletek itt!

Meghívó2011. november 17.

CerOrganic pályázat oktatási munkatervének és moduljainak bemutatása

CerOrganic pályázat Multilaterális Project, amelyet az Európai Unió támogat. A pályázat célja, hogy kifejlessze és tesztelje a minőségbiztosítás folyamatát - amely az Európai Unió Képzési Keretrendszerén (EKKR) alapul (Quality Assurance Reference Framework (EQARF) - az ökológiai gazdálkodásban tevékenykedő gazdálkodók és szaktanácsadók képzési programjához. A pályázat egy kísérleti project, 24 hónapos futamidővel, 2010 január 1-én kezdődött el. A Soroksáron megrendezésre kerülő Bionap keretében tájékoztatást adtunk a részvevőknek a próbaképzésbe és programba való bekapcsolódás lehetőségéről. A november 22-re tervezett rendezvény során a kidolgozott modulokból és az oktatási munkatervekből ismét bemutatót tartunk.

Részletek itt!

Állás lehetőség2011. október 07.

Helyettesítő munkakör - BETÖLTVE!

Az Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék egyetemi adjunktusi álláshelyre keres helyettesítőt maximum három évre. Az alkalmazás feltétele az angol nyelv ismerete legalább középfokú C típusú nyelvvizsgával. Jelentkezést a laszlo.radics[kukac]uni-corvinus.hu címre várunk, önéletrajzzal és motivációs levéllel.
A munkavégzés helye: BCE, KTK, Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék, Budapest, 1118, Villányi út 29-43 A jelentkezőnek az ökológiai gazdálkodással kapcsolatos kutatásokban, oktatásban kell részt vennie. Napi feladatának része a Tanszék aktuális pályázatiban való aktív részvétel, új pályázatok megírásában, adminisztrációjában való közreműködés. Ezekhez a feladatokhoz kapcsolódik magyar és idegen nyelvű levelezés is. Feladatának ellátásához az Word, Excel, Power Point programok felhasználói szintű ismerete, a Firefox böngésző és a Thunderbird levelező rendszer használata szükséges. Angolon kívül, egyéb idegen nyelv ismerete előnyt jelenthet.

Brazília ökogazdálkodása2011. október 4.

Előadás a brazil zöldségtermesztésről

2011. október 7-én 8:00-9:30-ig a Budai Campus G1 előadótermében "Zöldségtermesztés Brazíliában és a Fenntartható Gazdálkodási Egyetemi Farm" címmel előadást tart Prof. Dr. Eduardo Teixeira da Silva és Dr. Átila Mógor. Az előadás nyelve magyar. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Állás lehetőség2011. július 21.

Helyettesítő munkakör

Az Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék egyetemi adjunktusi álláshelyre keres helyettesítőt 2011. szeptember 1-től, maximum három évre. Jelentkezést a laszlo.radics[kukac]uni-corvinus.hu címre várunk, önéletrajzzal és motivációs levéllel.

CerOrganic hírlevél2011. június 20.

CerOrganic - Képzők minőségbiztosított képzése az ökológiai gazdálkodás témakörében

Beszámolunk a CerOrganic-Képzők képzése Nyári Egyetemről, amely 2011. május 22-28. között a Chaniai Mediterrán Mezőgazdasági Intézet által került megrendezésre.

Részletek itt!

MEGHÍVÓ2011. június 13.

Országos Bionap 2011. június 26.

Szeretettel meghívjuk Önt és családját a Magyar Biokultúra Szövetség és tagegyesülete a Biokultúra Közép-magyarországi Egyesület, a Budapesti Corvinus Egyetem és Soroksár Önkormányzatának ingyenes rendezvényére: Pál napi sokadalom

Részletek itt!

MEGHÍVÓ2011. június 13.

CerOrganic Validációs tréning

Az Országos Bionap során az Európai Unió által támogatott Multilaterális Project, a CerOrganic pályázat során kidolgozott modulokból és az oktatási munkatervekből bemutatót tartunk.

Részletek itt!

Állás lehetőség2011. május 13.

Helyettesítő munkakör

Az Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék egyetemi adjunktusi álláshelyre keres helyettesítőt 2011. július 1-től egy évre. Jelentkezést a laszlo.radics[kukac]uni-corvinus.hu címre várunk, önéletrajzzal és motivációs levéllel.

KÉRÉS2011. május 13.

Használt autót keres

PhD hallgató terepi munkájának elvégzéséhez keres használt autót ajándékba. A felajánlásokat a Budapesti Corvinus Egyetem, Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszéken gyűjtük. Előre is köszönjük a segítséget!

Summer Courses in Portugal2011. április 07.

Universidade dos Açores

The courses lectured in Ponta Delgada are the three levels of Portuguese as a Foreign Language (elementary, intermediate and advanced) and also one module of Portuguese Language, Literature and Culture. In Horta, the course is dedicated to "The Azorean Sea", with theoretical and practical applications. In Angra do Heroismo, the course is centered around "The Rural World".

Leaflet & Summer Courses details on Web

Kutatói ösztöndíj2011. április 5.

Németországban

New call from the DAAD (German Academic Exchange Agency) for young scientists, which have finished their PhD in the last 2-3 years

Contact: Dr. Michael Glemnitz

Details

Állás lehetőség2011. április 1.

Szigetmonostoron

Az Insula Kft. Biogazdaság keres menedzser érdeklődésű diplomás szakembert.

Részletek itt!

Summer School 'Agroecology and Sustainable Agriculture'2011. március 07.

France

Summer School 'Agroecology and Sustainable Agriculture' will be carried out this summer at ISARA in Lyon. The application deadline is 15th of April (and not 15 march as indicated on the flyer).

ISARA information & Summer School details

Állás lehetőség2011. február 22.

Ausztriában

Németül beszélő, agrár végzettségű mérnökök számára

Részletek itt!

Meghívó2011. február 11.

Könyvbemutató

Fenntartható szemléletű szántóföldi növénytermesztéstan 1. című könyv első kötetének nyilvános bemutatója, 2011. február 24-én 9:00, Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ

Meghívó

Állás lehetőség2011. február 04.

Helyettesítő munkakör

Az Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék egyetemi adjunktusi álláshelyre keres helyettesítőt 2011. július 1-től. Jelentkezést a laszlo.radics[kukac]uni-corvinus.hu címre várunk, önéletrajzzal és motivációs levéllel.

Looking for a Livestock Senior/Principal Researcher2011. január 24.

ELM FARM

The Organic Research Centre - Elm Farm is looking to appoint a Senior/Principal Researcher to conduct research and potentially to lead the Livestock Team and Research Programme.

Részletek

CerOrganic Projekt - Ökológiai Gazdálkodást Oktatók Minőségbiztosított Képzése2010.12.17

Hogyan jelentkezhet?

Görögország kivételével bármely EU tagállamból, valamint Törökországból, Horvátországból, és Macedóniából várunk jelentkezőket Comenius vagy Grundtvig szakmai továbbképzés keretén belül. A támogatás az összes utazási, szállás és részvételi költséget fedezi.
Jelentkezési határidő: 2011. január 14.

Bővebben itt!

A CerOrganic Projekt2010.12.10

A CerOrganic a Leonardo da Vinci Multilaterális Program keretében, az Európai Bizottság finanszírozásával megvalósuló két éves pályázat, melynek célja, hogy az Európai Szakképzési Minőségbiztosítási Referencia Keretrendszer (EQARF) minőségbiztosítási eljárását továbbfejlessze és tesztelje az ökológiai gazdálkodásban tevékenykedők számára a szakképzésben ill. a mezőgazdasági szaktanácsadó/oktató képzésben.

Bővebben itt!

Együttműködési megállapodás2010.10.05

Oktatás és kutatás

Az együttműködő partnerek közös kutatási és oktatási projekteket dolgoznak ki, és valósítanak meg, melyekhez az Öko-völgy Alapítvány a mintaterületén - a somogyvámosi Krisna-völgyben - biztosít kutatási terepet és lehetőséget Tanszékünk számára. Az Öko-völgy Alapítvány mintaterületén lehetőséget biztosít az együttműködő partnerének hallgatói számára szakdolgozati témák kidolgozására, illetve szakmai gyakorlaton való részvételre, beleértve a doktoranduszok munkájának elősegítését. A témákat az együttműködő partnerek közösen határozzák meg.

III. Fenntarthatósági Konferencia, 2010. október 5-6-7.2010.09.09

Konferencia Somosvámoson

Szeretettel meghívjuk a Krisna-völgybe, a III. Fenntarthatósági Konferenciára.

Program itt!

Álláslehetőség2010.09.08

A jelentkezés lezárva!

A Budapesti Corvinus Egyetem, Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszéke állást ajánl agrár és/vagy kertész MSc végzettségű mérnöknek.

Bővebben itt!

Konferencia az Ökológiai gazdálkodásról2010.08.19

Organic.Edunet konferencia

2010. szeptember 16-17-án a Budapesti Corvinus Egyetem ad otthont az Organic.Edunet nemzetközi pályázat zárókonferenciájának. A pályázatnak az Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék is résztvevője volt.

A 2010. szeptember 16-i program itt!

A GE nyílt innovációs versenyt hírdetett2010.07.25

2010. július 13-án a GE 200 millió dolláros nyílt innovációs versenyt hirdetett, melynek keretében olyan áttörést jelentő ötleteket vár, amik elősegítik az intelligensebb, tisztább, hatékonyabb villamoshálózat kialakítását, valamint a nagyobb hatékonyságú hálózati technológiák bevezetését.

Bővebben itt!

OrganicEdunet portál2010.06.21

Frissült az OrganicEdunet portál

Az OrganicEdunet portál, az ökológiai gazdálkodással kapcsolatos információk nemzetközi gyűjteménye ismét bővült. A portál számos ország kutatóinak és oktatóinak anyagait, az általuk felhasznált forrásokat tartalmazza tematikus rendben, kereshető formában. Látogasson el az oldalra, és szánjon néhány percet a kérdőív kitöltésére a portál használhatóságáról.

OrganicEdunet Portál
OrganicEdunet kérdőív

Volunteering in an organic farm for accommodation and food2010.03.10

WWOOF is a world wide network - It started in the UK in 1971 and has since become an international movement that is helping people share more sustainable ways of living. WWOOF is an exchange - in return for volunteer help, WWOOF hosts offer food, accommodation and opportunities to learn about organic lifestyles.

Bővebben itt!

Álláslehetőség2009.12.31.

Álláslehetőség agrárszakembereknek a Krisna-völgyi biokertészetben!

Az álláshely meghirdetésének oka, hogy Krisna-völgy 16 éve működő biokertészetét 2010-ben három részre osztják: az önellátást biztosító zöldségkertészetre, a gyümölcsészetre és a nagyobb mennyiségben, de kisebb fajgazdagságban külső piacra termelő zöldség- és gyümölcs egységre (a fejlesztés mértékétől függően 1-7 ha).
Ez utóbbi részleg tervezésére, működtetésére keresnek agilis, felsőfokú szakirányú végzettséggel rendelkező agrárszakembert.

Részletek itt!

Ökológiai gazdálkodó szakirányú továbbképzési szak indul a Budapesti Corvinus Egyetemen2009.12.10.

A képzés célja

Olyan szakemberek képzése, akik elméleti felkészültségük és gyakorlati ismereteik alapján képesek az ökológiai gazdálkodás vizsgált jelenségei és elemei közötti összefüggések feltárására, elemzésére. A szakot elvégzők képessé válnak az ökológiai gazdálkodás önálló végzésére, tervezésére, szervezésére és irányítására.

Az oklevélben szereplő szakirányú végzettség:

az alapvégzettség mérnöki vagy nem mérnöki jellegétől függően ökológiai gazdálkodó szakmérnök vagy ökológiai gazdálkodó.

Jelentkezési határidő:

2010. január 31.

Részletek itt!

Magyar siker Brüsszelben: maradhat a génmódosított kukorica tilalma!2009.03.03

Brüsszel-Budapest, 2009. március 2.: Nagyszerű magyar siker született Brüsszelben, ahol a környezetvédelmi miniszterek tanácsülésén a tagállamok ismét elutasították a MON810 génmódosított kukorica termesztésére hozott magyar tilalom feloldását szorgalmazó javaslatot.

Bővebben itt!